Klubnyheder
W1siziisijiwmtcvmdcvmjuvotizdmz0b3i5m19iyw5uzxjfmi5wbmcixv0?sha=72f09f593d93faf0

Tag jer i agt, unger!

30. januar 2018, 16.19

HFK ESport lancerer Seniorhold

Adrenalinen suser, og hjertet hamrer i takt med lyden af de trampende soldaterstøvler i headsettet. Med et fast greb om musen og fingrene klar på tasterne sidder hundredetusinde børn og unge – verden over – hver dag og spiller CS:GO – Counter Strike Global Offensive – på computeren. I Haderslev vil de voksne være med på banen.

Kritikerne mener, at de unge spiller for meget på computeren – helt generelt – og at et spil som CS:GO skaber aggression og fremmer opfattelsen af, at krig og vold er en metode til konfliktløsning.

Tilhængerne siger, at de lærer at samarbejde, at tænke strategisk og får udviklet deres reaktionsevner. For ikke at nævne, at de bliver trænet i deres engelsksprogede færdigheder, fordi man typisk spiller og kommunikerer med deltagere fra andre lande på et hold.

Der er mange røster i debatten om computerspil – og i særdeleshed om spil i førstepersonsskydespil kategorien. Herunder CS:GO. Et uomtvisteligt faktum er det dog, at Esport – og CS:GO – er en stor del af de unges verden i dag, og har været det siden 2012, hvor spillet udkom. Hvad enten man forstår det og kan lide det – eller ej.

HFK bygger vindmøller

Når man mærker forandringens vinde blæse, kan man bygge læhegn eller vindmøller. Da HFK ESport for nyligt slog dørene op på Louisevej til deres helt nye afdeling, valgte de at ”gå med vinden” og bød ikke kun computerspilsinteresserede børn og unge velkomne. Også forældrene fik en åbning til at lære CS:GO verdenen at kende, og 5 voksne benyttede sig hurtigt af chancen for at få sig klemt sig inden for i de fuldt udstyrede og lækre lokaler, der rummer alt, hvad et ”gamer”-hjerte kan begære.

Team Otium

De voksne har dannet et ”Seniorhold”, som kalder sig Team Otium. Holdkaptajn Ina Tech Christensen, giver en forklaring på, hvorfor forældrene frivilligt sætter sig til tastaturet for at lære at spille CS:GO:

”Den korte version er, at vi er nysgerrige. Den lange version er, at vi alle har børn, der tilbringer en del timer foran computeren, og at vi hører ungerne omtale spillet og spillerne fra de professionelle hold næsten dagligt. Jeg tror ikke, at der er én eneste af os, der ikke har tænkt tanken på et tidspunkt – Bliver mit barn voldeligt af at rende rundt og skyde på andre? – Er det godt for mit barn at se på ”mennesker”, der bliver mejet ned med en AK47? Hvad foregår der? Hvad skal det gøre godt for? Hvorfor er Esport, og i denne sammenhæng CS:GO, blevet så stort, og så stort et forretningsområde?  For os i ”Team Otium” handler det i høj grad om at få afmystificeret en masse tanker omkring spillet og hvilken indflydelse, det har, eller kan have, på vores børns liv. Og så handler det faktisk også om, at vi gerne vil blive så gode, at vi kan slå dem!”, siger Ina med et stort smil. ”Ikke fordi, de ikke gerne må have deres computerspil i fred, men fordi vi gerne vil vise, at man sagtens kan have en hurtig reaktionsevne og tænke strategisk, selvom man i deres øjne er en oldsag”.

Planen er, at HFK ESports dygtige trænere skal lære Team Otium at spille Counter Strike, samtidig med, at de træner de 41 unge, der indtil nu har meldt sig ind i den nye afdeling.

Når de voksne er klar til kamp, mødes Team Otium med et hold af de unge spillere i en ”generations”-dyst. Om Team Otium bagefter bliver en fast bestanddel af HFK ESport, vil tiden vise. Rundt om i landet findes flere Esport senior-hold i de lokale idrætsklubber.

Kostråd og motion

For at punktere myten om, at Esport (og CS:GO) er usundt på mange områder, har HFK bevidst valgt også at fokusere på kost og motion i deres træning af både de unge og de voksne i Team Otium. Initiativtager til Esport afdelingen i HFK, Anders Jørgensen, forklarer: ”Vi vil have spillerne - og forældrene - til at forstå, at de kan tage en masse gode ting med sig udefra – ind i spillet. CS:GO handler om at have overblik, at kunne samarbejde, at kunne lægge en plan og at handle. For at kunne yde optimalt i spillet skal kroppen og hjernen fodres med de rigtige ting. Vi dyrker motion med spillerne, og vi kommer til at snakke en del om kost. Drop tanken om energidrik og kartoffelchips foran skærmen. Det tillader vi faktisk slet ikke i træningslokalet…Kun ved særlige lejligheder”.

HFK ESport er startet træningen af både børn/unge ogTeam Otium, og der er stadigvæk ledige pladser ved tastaturet. Læs mere på HFK ESports hjemmeside: www.hfk-haderslev.dk  

…………….

”HFK ESport har givet forældrene på Team Otium en mulighed for at lære, at Counter Strike er en moderne udgave af skak, hvor strategi, overblik, reaktionsevne og kommunikation er nøgleordene”.  


Kontaktpersoner: Anders Bucholdt Jørgensen, tlf. 4125 1337 (træner HFK ESport)